Katso resepti: Grillattua kasleripihviä ja savustettua kevätsipuli-kesäkurpitsahöystöä

Tällä viikolla opitaan savustamaan grillissä! Savustetun kevätsipuli-kesäkurpitsahöystön kanssa tarjotaan grillattuja kasleripihvejä kermaviilikastikkeella.

RAAKA-AINEET

1 pkt (700 g) Atria marinoituja viljaporsaan ohut kasleripihvejä
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria

Savustuspuruja, vahvaa foliota ja 1 tl hienoa sokeria
tai valmiita savustuspusseja

KERMAVIILIKASTIKE

1 prk (200 g) Pirkka kevyt vähälaktoosinen kermaviili
1 tl sinappia
2 tl valkoviinietikkaa  
ripaus suolaa
1 rkl tuoretta basilikaa tai rakuunaa
1-2 tl sitruunamehua

VALMISTUS

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike hetkeksi kylmään.
2. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit. Lisää kaikki ainekset kulhoon, mausta ja sekoita.
3. Valmista savustuspussi foliosta ja savustuspuruista. Voit myös käyttää valmiita savustuspusseja. Tee oma savustuspussi seuraavasti:
Levitä pöydälle kaksi kerrosta foliota. Kaada päälle savustuspuruja ja 1 tl hienoa sokeria. Levitä purujen päälle jälleen yksi kerros foliota. Tee päällimmäiseen foliokerrokseen pieniä reikiä.
4. Lisää kasvikset foliolevyn päälle ja levitä kasviksien päälle vielä yksi kerros foliota. Taita reunat folion kiinni, jotta saat foliolevystä tiiviin paketin. Kypsennä foliolevyä grillissä 15 minuuttia.
5. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa kasleripihvit kypsäksi.
6. Tarjoa kasleripihvit ja kasvishöystö kermaviilikastikkeen ja patongin kanssa.

Kauppiaan parhaat tarjoukset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Nyt grillataan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.