Katso resepti: Lihamiehen vartaat, mangosalsa ja grillatut leipäset

K-marketin Grillifestarit huipentuvat Turkuun. Grilliruokana tarjoillaan lihamiehen vartaita ja grillattuja leipäsiä, jotka saavat kirpeyttä ja makeutta herkullisesta mangosalsasta.

RAAKA-AINEET

1 pkt (500 g) Atria broilerin paistileike merisuola
2 kpl (400 g) Pirkka esikypsennettyä maissia
1 pkt Wilhelm makkaraa
1 dl Pirkka grillauskastiketta

Mangosalsa

1 mango kuutioituna
1 kevätsipuli pieninä paloina
½ ruukku korianteria
1 mieto chili
1 tl ruokokidesokeria
1 limen kuori raastettuna ja mehu

Grillatut leipäset

1 pkt Pirkka pizzapohja-aineksia
½ ruukku rosmariinia silputtuna
½ dl oliiviöljyä

Varrastikkuja

VALMISTUS

1. Valmista ensin leipätaikina. Lisää jauhoseokseen kädenlämpöistä vettä ja rosmariinia samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa 2 min. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Voit myös kaulia soikiot pöydällä.
3. Paista heti grillissä 2- 3 min. Voitele leivät paistamisen jälkeen oliiviöljyllä. Peitä leivät liinalla.
4. Sekoita salsan raaka-aineet keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
5. Leikkaa maissit ja makkarat n. 5 cm paloiksi. Pujottele raaka-aineet vartaisiin vuorotellen, valele grillauskastikkeella ennen paistamista ja kypsennä vartaita, kunnes kaikki pinnat ovat ruskeita. Mikäli käytät puisia vartaita, liota niitä vedessä ennen grillaamista.

Kauppiaan parhaat tarjoukset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Nyt grillataan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.