Katso resepti: Lohi-tuorejuustonyytit ja grillatut kasvikset

Juhannusviikolla grillataan lohi-tuorejuustonyyttejä Kesälahdella. Grillatut varhaisporkkanat ja parsa maistuvat parhaalta oliiviöljyn, rosmariinin ja valkosipulin kanssa freesattuna.

RAAKA-AINEET

800 g lohta fileenä
180 g Pirkka tuorejuustoa ruohosipuli  
10 palkoa tuorehernettä
1 sitruuna
1 ruukku tuoretta tilliä

4 arkkia Pirkka 38x42cm leivinpaperiarkkeja
4 arkkia Pirkka vahvaa alumiinifoliota

1 nippu varhaisporkkanaa
1 nippu parsaa
1/2 ruukku rosmariinia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi
500g varhaisperunaa esikeitettynä

VALMISTUS

1. Poista lohesta nahka ja leikkaa se 3x3cm kuutioiksi. Mausta lohet suolalla ja pippurilla.

2. Laita pöydälle folioarkki ja nosta leivinpaperiarkki sen päälle. Nosta lohipalat, nokare tuorejuustoa, riivityt herneet, raastettua sitruunankuorta ja tilliä arkin keskelle. Sulje nyytti ja kypsennä grillissä miedolla lämmöllä 15 min.

3. Lohinyyttien kypsyessä valmistat grillatut kasvikset. Paista porkkanaa ja parsaa tasoparilalla tai pannussa aina välillä sekoittaen. Paistamisen loppuvaiheessa lisää joukkoon murskattuja valkosipulin kynsiä ja rosmariinia. Tarjoa lohi-tuorejuustonyytit ja grillatut kasvikset varhaisperunoiden kanssa.

Hyvää juhannusta!

Kauppiaan parhaat tarjoukset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Nyt grillataan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.