Top 10 reseptit

My Best Burger

400g HK Naudan jauheliha 10 %
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 pkt (170g) HK Amerikan pekoni
4 viipaletta cheddar juustoa
4 kpl hampurilaissämpylöitä
1 dl Hellmann’s majoneesia
2 rkl Turun Sinappia
4 suurta lehteä jääsalaattia
2 kypsää tomaattia viipaleina

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile neljä tiivistä hampurilaispihviä.
Grillaa pihvit ja pekonit kuumassa grillissä kypsiksi. Nosta cheddarviipaleet pihvien päälle kääntämisen jälkeen.
Paahda sämpylät nopeasti grillissä, mutta varo, ne palavat helposti!
Voitele sämpylöiden pohjat majoneesilla ja kannet sinapilla.
Nosta pihvit ja pekonit majoneesin päälle ja asettele seuraavaksi salaatinlehdet ja tomaattiviipaleet.
Peitä koko komeus sämpylän kannella ja nauti kesästä!

Back to the bones

1 rasia (600g) HK Viljaporsaan Flatbone
500g kypsiä varhaisperunoita paloiteltuna
150g kypsiä musta- tai kidneypapuja (Pirkka-pakkaus)
yrttejä koristeluun

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin yhteen ja sekoita joukkoon perunat ja pavut.
Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Grillaa Flatbonet hillityllä lämmöllä rapeapintaisiksi ja täysin kypsiksi, n. 20-30 minuuttia.
Koristele perunasalaatti yrteillä ja tarjoile Flatbonen seurana.

Salaatinkastike:
½ dl valkoviinietikkaa
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl hienonnettua oreganoa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

Mehevä possu & Pink Slaw

1 rasia (450g) HK Kasslerpihvi, marinoitu
250g punakaalia ohuina suikaleina – Punakaali ja porkkana voi olla samassa
2 porkkanaa raasteena
200g Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
2 rkl Turun Sinappia
1 tl suolaa

Sekoita keskenään tuorejuusto, sinappi ja suola.
Sekoita joukkoon kaalit ja porkkanat ja siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Grillaa Kasslerpihvit maltillisella lämmöllä kypsiksi ja meheviksi, n. 20 minuuttia.
Nauti Pink Slaw ja mehevät possupihvit hämärtyvässä kesäillassa.

Kesäinen pekonipannu

450g HK Grillipekoni  
n. 800g kypsiä varhaisperunoita puolitettuina – Peruna ja kesäkasvikset samassa
n. 500g kesäkasviksia pilkottuina, esim. porkkanaa, sieniä, paprikaa ja parsaa
200g Crème Bonjour Yrttitarha tuorejuustoa
2 rkl Maille Dijon sinappia

Paista pekonit Muurikkapannussa rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle jäähtymään.
Paista perunat pekonin rasvassa kullanruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kasvikset.
Pyörittele joukkoon tuorejuusto ja sinappi ja murenna sekaan vielä paistettu pekoni.
Tarjoile runsaan salaatin kera.

Muheva kananpojan grillivuoka

1 rasia (350g) Kariniemen kananpojan paistileike miedosti
½ purkkia (120g) Crème Bonjour Cuisine Fraiche Pippurisekoitus
300g tuoreita tai pakastevihanneksia
1 dl vettä
1 suuri foliovuoka

Sekoita foliovuoassa Cuisine Fraiche, vesi ja vihannekset.
Ruskista paistileikkeet kuumassa grillissä ja siirrä ne foliovuokaan.
Kypsennä grillissä (tai 175-asteisessa uunissa) n. 30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kana on kypsää.
Tarjoile seuraksi keitettyä riisiä.

Kepeä kananpojan kesäsalaatti

1 rasia (330 g) Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® sitruuna-oliiviöljy
erilaisia salaatteja maun mukaan
200g mansikoita lohkoina
100g fetakuutioita
½ kurkku kuutioina
250g kirsikkatomaatteja puolitettuina

Kastike:
yhden sitruunan mehu puristettuna
½ sitruunan kuori raastettuna
2 tl Maille Dijon hunajasinappia
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset yhteen sauvasekoittimella.
Grillaa Minuuttipihvit kypsiksi ja nosta ne folion alle levähtämään.
Asettele salaattivadille huuhdellut salaatit ja niiden päälle muut kasvikset ja fetakuutiot.
Viipaloi Minuuttipihvit salaatin päälle ja viimeistele kastikkeella.

Nopea kanarisotto

1 rasia (300g) Kariniemen fileesuikale, mango
2 rkl Flora Kokin salaisuus
300g vihannes-riisisekoitus (pakaste)
1 rasia (240g) Crème Bonjour Cuisine Fraiche

Kuumenna pannulla Flora Kokin salaisuus ja ruskista siinä fileesuikaleet.
Lisää joukkoon vihannes-riisisekoitus ja Cuisine Fraiche ja kuumenna kiehuvaksi. Ohenna tarvittaessa vesitilkalla.

Makkarasikermä

1 pkt HK Kabanossi® Rio Picante
1 pkt HK Maakarit Marokon Hassan
1 pkt HK Maakarit Nürnbergin Günther
1 pkt HK Maakarit Jaavan Rahmad
1 rasia HK Kalifornian salaatti
1 rasia HK Hampurin salaatti
1 tuubi Turun Sinappia
 
Grillaa makkarat kauniin ruskeiksi ja nauti hyvässä seurassa raikkaiden salaattien ja tuhdin sinapin kera.

Makkaraperunanyytit

1 pkt (400g) Kauppiaan grillimakkara
n. 12 kpl varhaisperunoita
1 pkt (240g) Cuisine Crème Fraiche Valkosipuli ja yrtit
nippu kesäsipulia
4 reilua palaa vahvaa foliota
2 rkl Flora Kokin Salaisuus

Viipaloi makkarat ja pestyt perunat.
Hienonna sipulit varsineen.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Voitele foliot Kokin salaisuudella ja jaa seos tasan foliopalojen keskelle.
Sulje foliot nyyteiksi ja kypsennä keskilämpöisessä grillissä n. 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Letut

Raaka-aineet
7,5 dl maitoa
2,5dl Flora Vanillaa
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
Paistamiseen Flora Kokin Salaisuutta tai Flora Culinessea
Lisäksi
2,5 dl Flora Vanillaa vaahdotettuna
tuoreita marjoja
Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja Flora Vanilla. Vatkaa joukkoon kuivat aineet.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paista letut Kokin Salaisuudella tai Culinessella.
Vatkaa Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi, ja tarjoa letut Vanilla-vaahdon ja tuoreiden marjojen kera