K-Market on mukana Lähiöfest -tapahtumassa

Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemi, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi, Kalasatama. Kymmenessä Helsingin lähiössä ja kaupunginosassa järjestetään syyskuun viimeisellä viikolla 25.9.-1.10. Lähiöfest2017: uusi festivaali, joka tuo kaupungin toimijat, yritykset, yliopistot, aktivistit, pienyrittäjät ja yhdistykset sekä vapaat ryhmät ja kaupunkilaiset ideoimaan ja tekemään huomisen kaupunkia.

K-Marketille osallistuminen Lähiöfest2017-projektiin on luontevaa, sillä K-Marketin kauppiaat ovat näkyvä osa yhteisöä ja mukana helpottamassa lähiöiden asukkaiden elämää. K-kauppiaat tuntevat asiakkaansa ja kehittävät kauppojensa valikoimia ja palveluita asiakkaiden toiveiden perusteella.

"K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa, jolle osallistuminen lähiöiden kehittämistä ja tulevaisuutta koskevaan keskusteluun on itsestäänselvää. Lähiöt elävät ja kehittyvät, ja aktiivinen, osallistuva ja oman lähialueensa asukkaita lähellä oleva K-kauppias on mukana muutoksessa", sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

Koko vuoden kestävän festivaalin yhteistyökumppanit järjestävät sekä yhteisiä ennakkotapahtumia että omia tempauksia, joihin asukkaat ja paikalliset yritykset voivat osallistua ja näin myös vaikuttaa festivaaliviikon ohjelmaan. Projektin toinen pääyhteistyökumppani on rakennus- ja kiinteistöalalla toimiva Vahanen. Muita yhteistyökumppaneita ovat NCC, Kiinteistömaailma ja Danske Bank. Päätukijana on Helsingin kaupunki.

"Kaikki yritysyhteistyökumppanit ovat todellisia asiantuntijoita, jotka vahvistavat festivaalin viestiä ja sisältöjä. Meillä on mukana osaamista valtavan laajalta kentältä: korjaus- ja uudisrakentamisesta, kaupasta ja palveluista, yhdyskuntasuunnittelusta ja kestävästä kehityksestä, asumisen ja elämäntapojen muutoksesta sekä taloudesta ja rahoituksesta. Kaikkia kumppaneita yhdistää halu tehdä poikkialaista yhteistyötä ja olla suorassa kontaktissa elävään elämään", projektin vetäjä Katja Lindroos kertoo.

Lähiöfest2017 tehdään yhteistyöllä. Viikon aikana tehdään ensin töitä arkipäivien teematyöpajoissa. Viikonloppuna heitetään vapaalle: kaikkiin kymmeneen lähiöön tulee la 30.9. ja su 1.10. kaikille kaupunkilaisille avoimia tapahtumia ja tekemistä.
”Kaupunki on kohtaamisia varten. Tiivistyminen tuo lähiöihin uusia asukkaita ja niiden myötä palveluita ja kaupunkitiloja kohtaamisen paikoiksi”, sanoo kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupungilta.

Lue lisää: lähiöfest2017.fi


Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.