Joulunmakuiset kuusikakkuset

Suloiset kuusikakut joulusesongin juhlapöytiin maistuvat joulun mausteilta.

Kakku kuin koriste

Kuusikakut näyttävät ihastuttavilta joulupöydässä. Joulun kauniit leivonnaiset ja jälkiruoat koristavat joulua upeilla väreillään, muodoillaan ja tuoksuillaan. Esimerkiksi pienet karpalo-kinuskipavlovat, punajuuribrulee ja piparikuuset ovat niin näyttäviä, että pöytä tuskin tarvitsee muita koristeita.

Tarjoile kuusikakkuja mausteisen karpalo-kardemummaglögin, pehmoisen appelsiinisuklaajuoman tai inkivääriteen kanssa.

Kuusikakut (30–60 min, 
6 palaa)

200 g    Pirkka leivontamargariinia    
2 ½ dl    fariinisokeria    
3    kananmunaa    
1 ½ dl    Pirkka vehnäjauhoja    
1 dl    Pirkka perunajauhoja    
2 tl    leivinjauhetta    
2 tl    kanelia    
2 tl    kardemummaa    
1 tl    neilikkaa

Koristeluun

1 pkt    tomusokeria    
3–4rkl    vettä tai 1 munanvalkuainen    
    vihreää ja valkoista    
    elintarvikevärijauhetta    
    nonparelleja

1. Sulata ja jäähdytä margariini. Lisää joukkoon fariinisokeri. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Yhdistä rasva-sokeriseokseen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan hyvin sekoittaen.

3. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia 175 asteessa niin, että reunat irtoavat vuoasta. Anna jäähtyä.

4. Leikkaa kakku kuuteen sektoriin. Tasoita vielä jokaisen kolmion alareuna niin, että se pysyy pystyssä.

5. Sekoita tomusokeri ja vesi tai valkuainen tasaiseksi massaksi. Jaa se kahteen eri kulhoon, jokaiseen lähes saman verran. Värjää niistä toinen vihreäksi, toinen valkoiseksi. Käytä väriä varovasti, ettei tule liian tummaa. Aloita noin 1/8 teelusikallisella väriainetta yhtä tomusokeriannosta kohti. Lisää tarvittaessa.

6. Koristele kuvan osoittamalla tavalla. Anna kuivua ja nosta kuusikakut tarjolle.

Joulupöydän kaunokaiset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.