K-market Pietarin kauppias: Rapujuhlien tärkeimmät ovat rapuveitsi ja snapsilaulut!

Kolmannen sukupolven kauppias, Mikko Länsiluoto (eli Pikku-Mikko) K-market Pietarista on todellinen rapumies. Pikku-Mikko onkin siis oikea kauppias kertomaan vinkkejä rentojen ja maistuvien rapujuhlien järjestämiseen.

Entten tentten, täplärapu vai jokirapu?

”Se, kumpaa rapua tykkää juhlissaan tarjota on täysin makuasia. Jokiravuissa on pehmeämpi kuori ja täpläravuilla on isommat sakset”, Pikku-Mikko kertoo.

Jokirapu on usein hintavampaa, sillä sitä on heikommin saatavilla. Harvinaisuutensa vuoksi se on myös hieman halutumpaa ravuilla herkuttelevien keskuudessa.

”Ravun hintaan vaikuttaa tietysti myös sen koko. Mitä pienempi rapu, sitä työläämpää sen syöminen on ja sitä vähemmän ravussa on lihaa. Alle 11cm mittaista rapua en suosittele.”, kauppias Länsiluoto tähdentää.

Rapujuhlapöydän tärkeimmät

”Ilman rapuveistä ja snapsilauluja rapujuhlista ei tule mitään”, Pikku-Mikko naurahtaa.

Ja tottahan se on. Päästäkseen käsiksi mehukkaaseen ravun lihaan, on herkuttelijalla oltava käytössään erityinen rapuveitsi. Rapujuhlien lähes yhtä tärkeäksi elementiksi laskeutuvat snapsilaulut luovat sen rennon ja railakkaan tunnelman, josta rapujuhlat tunnetaan.

Juhlien tärkein anti ovat tietysti itse ravut. Pikku-Mikon vinkki rapumäärän kanssa painiskeleville: alkuruoaksi riittää noin kuusi rapua henkilöä kohden ja pääruoaksi 12 rapua henkilöä kohden.

Rapujen keittämisessä tarvitset merisuolaa, sokeria ja kruunutilliä.

”Perinteiset lisäkkeet, eli tuore vaalea leipä, majoneesi, sitruuna ja tilli toimivat parhaiten. Voit kuitenkin valmistaa majoneesin sijaan esimerkiksi aiolin tai chiliaiolin, näin saat hieman potkua ateriaan”, Pikku-Mikko ehdottaa.

Mikko Länsiluodon viimeinen vinkki liittyy rapujuhlien jälkiruokaan, jota ei myöskään pidä unohtaa.

”Tarjoa jälkkäriksi kotimaisia marjoja ja vaniljajäätelöä! Marjat kuuluvat kesään ja vaniljajäätelö on raikas lopetus rapujuhlille”, Pikku-Mikko vinkkaa.

Rapu-rallaa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.