K-market Suomen joka kolkassa

Nuorgamissa on 60 senttimetriä lunta, mutta yli 1000 kilometriä etelämpänä Tammisaaressa ollaan siirrytty jo kevääseen. Yksi asia yhdistää kuitenkin molempia kolkkia – nimittäin K-marketin palvelu.

K-market Auralan Säästö, Suomen ja EU:n pohjoisin ruokakauppa sijaitsee kolmen kilometrin päässä Norjan rajalta. K-market Auralan Säästö palvelee pienen kylän 150 asukasta ja kesäisin Tenojoelle saapuvia kalastajia. Ennen kaikkea kauppa palvelee kuitenkin rajan takaa saapuvia norjalaisia.

”Lähes 95 prosenttia asiakkaista on kesäsesongin ulkopuolella norjalaisia. Meillä koko henkilöstö osaa ainakin jonkun verran norjaa tai ruotsia”, kauppias Arto Aurala kertoo.

K-market Auralan Säästön vetonaulana on lihatiski, josta myydään paljon irtolihaa: jauhelihaa, fileitä ja grillilihaa. Entä mistä suomalaisesta herkusta norjalaiset ovat innostuneet?

”Norjalaisten mieltymykset löytyvät pikku hiljaa kokeilemalla. Tämän alueen norjalaiset ovat jo oppineet tykkäämään ruisleivästä, jota ei Norjasta kunnolla saa.”

Arto Auralan positiiviset terveiset Nuorgamista Tammisaareen

”Hyviä kesämyyntejä sinne etelään, täällä yritetään saada vielä talven myynnit pakettiin. 60 senttimetriä on vielä lunta, eikä nurmikosta ole tietoakaan.”

Tammisaaressa maistuu revitty possu

Tammisaaressa on kevät jo pidemmällä, ja lämpömittari hivelee 15 astetta. Lumikinoksista ei ole tietoakaan, ja lehdet puhkeavat puihin hetkenä minä hyvänsä.

K-market Matildassa käy paljon lähellä asuvia ihmisiä, mutta kesäisin keskeiseen kauppaan löytävät tiensä myös turistit ja mökkikansa. Kauppiaana neljä vuotta Matildassa työskennellyt Brando Chan kertoo, mikä on ollut asiakkaiden tämän vuoden ruokatrendi.

”Revitty possu on ollut sellainen, josta on puhuttu paljon. Ollaan myyty paljon kassleria ja suositeltu erilaisia reseptejä”.

Myös salaatti on tehnyt kauppansa: K-market Matildan salaattibaari on kolminkertaistanut myyntinsä. Kauppias Chanin mukaan terveelliset elämäntavat tuntuvat kiinnostavan asiakkaita koko ajan enemmän ja enemmän.

Brando Chanin terveiset Nuorgamiin ovat myös erittäin positiiviset

”Toivottavasti Nuorgamin talvi on hyvä ja muuttuu siitä entistä paremmaksi kesäksi!”