Munakas onnistuu myös mikrossa

Munakas on helppo, nopea ja monipuolinen ruoka, joka sopii niin lounaaksi, välipalaksi kuin aamiaiseksikin. Yksinkertaisimmillaan tarvitset munakkaan valmistamiseen vain munia, maitoa sekä mikronkestävän astian.

Munat rikki, sekaan loraus maitoa tai vettä ja seos pannulle paistumaan. Tämä on ehkä perinteisin tapa valmistaa munakas, mutta ei kuitenkaan ainoa – homma hoituu nimittäin myös mikrossa.

Mikromunakas on paitsi nopea ja tiskaajan käsiä säästävä arkiniksi, myös hyvä uutinen niille, joilla ei nälän yllättäessä ole pääsyä hellan ääreen. Näin mikro tuo munakkaan myös työpaikan lounaspöytään.

Näin valmistat munakkaan mikrossa:

  • Valitse tasapohjainen, pystyreunainen keittolautanen tai pieni kulho. Kahden munan munakkaaseen käy hyvin astia, joka on halkaisijaltaan  13–15 cm.
  • Voitele kulho rasvalla, jottei munakas tartu siihen kiinni.
  • Lisää halutessasi täytteitä lautaselle. Kokeile esimerkiksi nakkipaloja, kinkkua tai kalkkunaleikkelettä, pinaattia tai herkkusieniä.
  • Kaada päälle munaseos ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  • Kypsennä täydellä teholla noin neljä minuuttia tai kunnes seos on kunnolla hyytynyt.
  • Kokeile munakkaan kaverina vaikkapa tomaatti-mozzarellasalaattia tai couscous-salaattia.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.