Tee kesäreissu Kemiönsaarelle – herkuttele paikallisilla herkuilla

Marika Wuorio-Andersson, K-market Matkompiksen kauppias, paljastaa Kemiönsaaren paikalliset erikoisuudet ja parhaat menovinkit. Kauppias hoitaa homman!

Tästä on Kemiönsaaren kesä tehty

”Kala, leipä, olut ja lampaanliha, nämä ovat Kemiönsaaren paikallisia erikoisuuksia”, kauppias Wuorio-Andersson listaa.

Varsinkin kesäisin ihmisten mökeille ja koteihin haetaan K-market Matkompiksesta kalaa, lampaanlihaa ja erityisesti karitsan paahtopaistia yrtti–valkosipulimarinadissa sekä nyhtöpossua, -kanaa ja -nautaa.

”Lomalla ihmiset nauttivat syömisen lisäksi myös ruoanlaittamisesta ja käyttävät siihen aikaa. Moni hakee tuoreen kalan meiltä ja savustaa sen itse”, Marika Wuorio-Andersson kertoo.

”Taalintehtaan kauniilla satama-alueella kannattaa ehdottomasti vierailla. Siellä on paljon ravintoloita ja ruokakojuja. Veneilijöille on tarjolla esimerkiksi sauna”, Wuorio-Andersson vinkkaa.

Suomen pienin panimo on Kemiönsaaren kunnassa

Rousal Brygghus aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa Rosalan saaressa. Olutvalikoimiin kuuluvat pils, bock ja ale. Panimon perusti Patrik Laine vanhempiensa talon kellariin.

”Olemme ylpeitä pienestä paikallisesta panimostamme. Rousal-panimon oluita myydään meillä K-market Matkompiksessa ja suosittelemme niitä mielellämme”, kauppias Wuorio-Andersson mainitsee.

Kauppiaat kertovat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.