Kesätyön palkitsevat hetket

Maanantai 24.07.2017 - klo 12.49 - Blogissa: Kesäduuni

Kassatyössä olen huomannut sen, kuinka suuri merkitys hyväntuulisilla asiakkailla on omaan mielialaan. Jokainen päivä on täynnä erilaisia asiakaskohtaamisia, jotkut tuttujen jokapäiväisten asiakkaitten kanssa ja jotkut täysin uusien kävijöiden kanssa. Asiakkaat tekevät työstä vaihtelevaa ja monipuolista.

Parhaita hetkiä työssä on, kun osaa auttaa asiakasta onnistuneesti ja hän löytää minun avullani tarvitsemansa tuotteen. Joskus kaupassa käy ulkomaalaisia turisteja, jotka kysyvät esimerkiksi lähimmän leirintäalueen sijaintia tai ruokapaikkaa. Tulee onnistunut olo, kun osaa neuvoa asiakkaalle reitin tarpeeksi ymmärrettävästi. Kielen vaihtaminen lennosta englantiin pitää hereillä ja muistuttaa kassatyön monipuolisuudesta.

Kaupassa käy aika paljon myös samoja vakioasiakkaita. Useiden kanssa tulee juteltua päivittäin jotain pientä. Pieni rupattelu piristää päivää yllättävän paljon. Jotkut asiakkaat käyvät niin usein, että muistaa jo valmiiksi esimerkiksi millaisen Veikkauksen pelin he haluavat. Kiireisen päivän keskellä on myös ihanaa, jos asiakas auttaa minua töissäni jollain pienellä eleellä, esimerkiksi vie muiden asiakkaiden kärryt paikoilleen, jos en itse ole kerennyt.

Totta kai myös kehut, kiitokset ja kauniit sanat saavat iloiseksi. Jos asiakas on iloisella mielellä ja kohtelias, tarttuu se itseenkin helposti. Jotkut asiakkaat kertovat vitsejä ja toiset kertovat pieniä asioita elämästään, esimerkiksi mitä ovat tänään tehneet. Jos itsellä on ollut rankka päivä, on kiva kuulla muidenkin kuulumisia, sillä tavalla saa ajatukset muualle.

Palkitsevaa työssä on myös uusien asioiden oppiminen. Aina kun luulee, että osaa jo kaiken tärkeimmän, löytyy jotain mikä on vielä täysin uutta. Minulla on tapana pitää mukana kassalla pientä vihkoa johon saa kirjoittaa asiakkaitten toiveita. Niiden lisäksi kirjoitan vihkoon ohjeita itselleni. Kun minulle näytetään, miten joku asia tehdään, kirjoitan ohjeen siitä vihkoon. Näin voin katsoa sieltä, jos en muista jotakin.

Työssä parasta on, kun saa olla ihmisten kanssa. Asiakkaat ja jokapäiväiset haasteet pitävät työn monipuolisena ja mielenkiintoisena.

Iloisin terveisin Sofia

Lue loputkin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.