Kesätyöpaikkani K-Market Tervola

Tiistai 04.07.2017 - klo 13.11 - Blogissa: Kesäduuni

Kotikuntani Tervola on pieni, noin 3000 asukkaan kylä Lapissa ja se sijaitsee Kemin ja Rovaniemen välissä. Kesätyöpaikkani K-Market on pieni maaseutukauppa, joka sijaitsee Tervolan keskustassa. Tervolassa toimii K-Marketin lisäksi myös kaksi muuta kauppaa sekä huoltoasemia. K-Market on pääasiassa ruokakauppa ja tärkeänä toimintaperiaatteenamme on pyrkiä tilaamaan kauppaan myös asiakkaiden toiveiden mukaisia tuotteita, jotka kuljetetaan tarvittaessa kotiovelle asti.

Kaupassa työntekijöitä sekä kesäapulaisia on molempia tällä hetkellä viisi. Kauppiaat Jukka ja Pia ovat pitäneet kauppaa jo yli kymmenen vuotta. Asiakaskunta kaupassa ulottuu vauvasta vaariin, sillä kyläläiset suosivat lähellä olevaa kauppaa. Lisäpalveluina kaupassa ovat matkahuollon passipiste, Veikkaus, RAY ja postimerkkimyynti. Lisäksi se on K-Raudan asiakassopimuskauppa.

Mielestäni Tervolan K-Marketissa on mukava asioida sekä tehdä töitä. Työntekijät tulevat hyvin toimeen keskenään ja on helppoa kysyä apua, jos sitä tarvitsee. En tiennyt lainkaan mitä odottaa aloittaessani työt, mutta yllätyin positiivisesti siitä, kuinka hyvin kesätyöläiset otetaan vastaan kaupalla.

Tervolassa järjestetään vuosittain ämpäripääpäivät-tapahtuma. Se on alkujaan Tervolalaisten yrittäjänaisten kehittämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on elävöittää kesäistä kylänraittia sekä tuoda kylän yritysten toimintaa tunnetuksi kävijöille. Ämpäripääpäivät juontavat juurensa Tervolalaisille annettuun ämpäripää- nimeen, jonka synnylle on monia tarinoita.

Aiemmin Ämpäripääpäivänä oli paljon toimintaa ja koko kylänraitti oli täynnä erilaisia myyntikojuja ja muita aktiviteetteja lapsille, esimerkiksi pomppulinna ja poniratsastusta. K-Market osallistui tuolloin tapahtumaan kaupan pihalla olleiden ruokatarjoiluiden muodossa. Lähivuosina tapahtuma on kuitenkin hiipunut siitä mitä se ennen oli. Nykyään kaupan osallistuminen näkyy enimmäkseen kaupan sisällä erilaisten tarjousten, maistatusten sekä arvontojen muodossa. Toiminta on hajaantunut kyläkeskuksesta syrjemmälle ja myös vähentynyt.

Tervola täyttää tänä vuonna 150-vuotta, joten kunta on tänä vuonna enemmän mukana tapahtuman järjestämisessä. Joka vuosi ämpäripääpäivä tapahtumassa kisaillaan ämpärinheiton sekä ulvonnan MM-titteleistä. Vieressä virtaavalla Kemijoella järjestetään myös joukkueiden väliset kirkkovenesoutu-kilpailut. Päivä pitää sisällään myös erilaisia musiikki ja teatteriesityksiä. Tänä kesänä Tervolan nuorisoseuran kesäteatteri esittää näytelmän Ämpärihäät.

Tapahtuma on joka vuosi Tervolalaisille eräänlainen kesän kohokohta. Silloin Tervolassa vallitsee eräänlainen yhteenkuuluvuuden tunne ja paikalliset nauttivat kylänsä parhaista puolista. Vielä Tervola-sukista. Tervola täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja sukkia on siksi tilattu kauppaan myyntiin. Valmistaja on Mi-sukka oy.

Lue loputkin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.