Millaista on olla töissä K-Marketissa?

Torstai 20.07.2017 - klo 12.00 - Blogissa: Kesäduuni

Kuten olenkin aiemmin kertonut, minua jännitti työ aluksi melko paljon. Olen ollut töissä K-Marketissa nyt melkein kaksi kuukautta ja alkujännityksestä on päästy ohi. Olen oppinut kassan käytön sekä suurimman osan veikkauksen peleistä jo ihan hyvin. Vieläkin opin kuitenkin lähes joka päivä jotain uutta.

K-Market on mielestäni ollut oikein mainio kesätyöpaikka. Siellä otetaan hyvin huomioon kesätyöntekijöiden kokemattomuus ja opastetaan perusteellisesti. Aina saa kysyä, jos jotain ei tiedä. Mielestäni hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit luovat pohjan koko työn teolle, unohtamatta kuitenkin myös asiakkaita. Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon asiakkaiden kohtaaminen voi kohentaa mielialaa. Hyväntuuliset kesälomalaiset saavat itsellekin iloisen mielen. Myös vaikeat tilanteet ja niistä selviäminen parantavat itseluottamusta työtä kohtaan.

Olen ollut töissä pelkästään kassalla, joten olen tekemisissä pääasiassa asiakkaiden kanssa. Kuormia olen purkanut vain vähän apuna. Työpäivät menevät kassalla joutuisasti ja tekemistä riittää. Pidänkin juuri sellaisesta työstä, missä erilaista tekemistä on koko ajan. Eipähän ehdi tulla tylsää! Vaikka johonkin kellon aikaan ei olisi niin paljon asiakkaita niin silti on tekemistä. Pullonpalautuskone vaatii pesua ja tarkkailua sekä yleistä järjestelemistä keksii aina. Kaupan yleisilme on pidettävä siistinä. Korit ja kärryt viedään paikoilleen ja pidetään huoli, että hyllyt näyttävät siisteiltä ja tavaraa on tarpeeksi esillä.

Aluksi minulla oli aika paljon aamuvuoroja, mutta tässä kuussa olen ollut paljon iltavuoroissa. Aamuvuorot ovat aika vilkkaita, sillä tavaraa tulee paljon ja kassalta saa jatkuvasti juosta purkamaan esimerkiksi leipiä. Iltavuoro taas on rauhallisempi, mutta siihen liittyy paljon vastuullisia tehtäviä kuten kassojen laskemista. Olen siinä vielä melko hidas, mutta uskon että siihenkin tulee rutiini, kun löytää oman tyylin. Työkaverit auttavat myös kaupan sulkemiseen liittyvissä askareissa, jos ei itse huomaa tai ehdi tehdä ihan kaikkea.

K-Marketissa pidän eniten siitä, että työ on sosiaalista ja nopeatempoista. Päivät menevät hujauksessa ja haasteellinen työ pitää valppaana. Mielestäni K-Market vaikuttaa hyvältä paikalta nuorelle, joka on tehnyt kesätöitä vain vähän, tai ei lainkaan. Kaupassa saa hyvän perehdytyksen työhön ja alussa autetaan niin pitkään, kunnes alkaa itse oppia. Olen ollut todella tyytyväinen siitä, että hain K-Marketiin kesätöihin!

Aurinkoisin terveisin
Sofia

Lue loputkin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.