Miltä tuntui päästä töihin K-Markettiin?

Maanantai 17.07.2017 - klo 14.00 - Blogissa: Kesäduuni

Kesätöitä hakiessani minulla ei ollut kertynyt vielä paljoa kokemusta työelämästä. Olin ollut aiemmin työkokeilussa sekä lyhyissä kesätöissä muun muassa Tervolan kunnalla. Ansioluetteloni ei siis ollut erityisen pitkä ja se stressasi kesätöitä hakiessa. Opiskelijana töitä oli kuitenkin saatava.

Kuten varmasti monet muutkin opiskelijat, myös minä hain useaan eri paikkaan kesätöihin. Hain erilaisiin kauppoihin ja yrityksiin lähialueille Kemiin, Tornioon ja Keminmaahan. Tiedossa olisi ollut pitkä, noin 40 kilometrin työmatka. Tervolan alueelta hain K-Markettiin.

Minut soitettiin pian haastatteluun, jossa kerroin itsestäni ja siitä miksi olisin hyvä kyseiseen työhön. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta kassatyöstä, mutta olen aina pitänyt ihmisläheisestä työstä, joten minusta tuntui, että kaupassa työskentely voisi sopia minulle. Olin kuullut kaupasta hyvää, sillä tuttujani oli työskennellyt siellä aiemmin. Myös ystäväni on ollut töissä K-Marketissa aiempina kesinä ja viihtynyt siellä. Lopulta minulle kerrottiin, että pääsin töihin, ja olin siitä todella innoissani. Oli mukava kuulla pääsevänsä töihin kauppaan, jossa on pienestä asti käynyt ja jonka tuntee jo melko hyvin. Myös työmatkan lyhyys oli plussaa.

Minua pelotti aluksi eniten se, että työ oli monipuolista ja siihen liittyi paljon uusia opeteltavia asioita ja vastuuta. Jännitti, opinko tarpeeksi nopeasti. Esimerkiksi Veikkauksen pelit olivat minulle täysin uutta, sillä en ollut koskaan pelannutkaan niitä. En tiennyt oikeastaan edes mikä niissä on ideana. Muutaman ensimmäisen viikon aikana uusia asioita tuli koko ajan ja välillä piti kysyä montakin kertaa ennen kuin ne jäivät mieleen. Olen kuitenkin iloinen työkavereiden kärsivällisyydestä kesätyöläisiä kohtaan. Ainakin minulla on ollut tervetullut olo työyhteisöön.

Pikkuhiljaa työpäivän kulkuun tuli kuitenkin rutiini, ja pärjään jo hyvin omillani. Vieläkin on kuitenkin paljon sellaista, mitä en tiedä ja missä pitää kysyä toisen työntekijän apua.

Olen todella iloinen, että pääsin töihin K-Markettiin. Olen viihtynyt töissä hyvin ja uskon, että tulen viihtymään yhtä hyvin koko kesän! Tämä on ensimmäinen pitempi kesätyöni, joten se antaa varmasti paljon kokemuksia ja opettaa työelämää varten.

Sofia

Lue loputkin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.