Näin valmistaudun työpäivään

Tiistai 08.08.2017 - klo 11.31 - Blogissa: Kesäduuni

Työpäivään valmistautuminen riippuu paljon siitä, onko minulla ilta- vai aamuvuoro. Työpaikalle minulla ei ole pitkä matka, joten kuljen sen yleensä pyörällä. Kuitenkin jos sää on huono, käytän autoa.

Valmistaudun yleensä jo viikonloppuna tekemällä eväät tulevalle viikolle valmiiksi pakkaseen. Teen ison määrän ruokaa ja säilön sen pakasterasioihin. Näin on helppo sulattaa aina seuraavalle päivälle eväs – siinä säästää myös rahaa, eikä tarvitse joka päivä keksiä erikseen, mitä ostaisi evääksi. Pyrin tekemään eväistä ravitsevia ja täyttäviä, että jaksan koko työpäivän. Kahvitauolle otan yleensä mukaan hedelmän. On tärkeää, etteivät verensokerit laske liikaa, koska silloin keskittyminen herpaantuu.

Aamuvuoroon herään yleensä kello 5:45. Eli noin tuntia ennen kuin pitää olla työpaikalla. Herään tarpeeksi aikaisin, että saan heräillä rauhassa ja virkistyä ennen työpäivän alkua. Syön aamulla yleensä puuroa marjoilla ja hedelmillä. Koitan syödä täyttävästi, että jaksan taukoon asti. Juon myös kahvia, koska päiväni lähtee sillä paremmin käyntiin. Sitten lähden pyöräilemään työpaikalle. Matka kestää vain kymmenisen minuuttia.

Iltavuoropäivinä nukun pitempään. Herään yleensä vasta yhdeksän ja kymmenen välillä. Pidän iltavuoroista, koska silloin on aikaa hitaammalle aamulle. Pidän siitä, kun aamulla ei ole kiire mihinkään ja voi vaan olla ja juoda kahvia rauhassa. Iltavuoropäivinä yleensä urheilen ennen töihin lähtöä. Hyvän kelin sattuessa käyn lenkillä, välillä myös kuntosalilla. Silloin tällöin käymme pelaamassa sulkapalloa. Mielestäni urheilu on hyvä keino saada päivä käyntiin ja tunnen olevani töissäkin virkeämpi. Teemme myös lounaan ennen töihinlähtöäni. Lähden työpaikalle aina hyvissä ajoin, että ehdin katsoa vähän, millainen työpäivä on tulossa. Menen kassalle hieman ennen kuin vuoroni alkaa kysyäkseni onko jotain, mitä pitäisi tietää tai huomioida.

Työpäiviin valmistautumiseen on muodostunut omanlainen rutiini kesän mittaan. Aamuvuoroon valmistautuminen muistuttaa pitkälti kouluun valmistautumista. Kouluun herään kuitenkin vielä vähän aiemmin pitkän matkan takia. Iltavuorot ovat minulle ihan uutta. En ole koskaan tehnyt iltatöitä, jos lapsenvahtikeikkoja ei lasketa. Olen kuitenkin tykännyt myös iltavuoroista, sillä niissä olen jotenkin virkeämpi. Johtuu varmasti siitä, kun saa nukkua pitempään!

Elokuisin terveisin
Sofia

Lue loputkin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.