Viimeiset mietteet kesätyöstä

Perjantai 01.09.2017 - klo 10.10 - Blogissa: Kesäduuni

Kesätyöni K-Marketissa alkaa olla lopuillaan ja ajattelin kertoa nyt mietteitäni siitä, millainen kesä on ollut. Kuten olen jo maininnut aiemmissa postauksissa, tämä oli ensimmäinen pitempi kesätyöni, joten en tiennyt mitä odottaa. Ystäväni olivat olleet aiemmin töissä kaupassa ja kertoneet vähän millaista työtä se on. Nyt kun olen itse työskennellyt kaupassa, on minulla muodostunut jo hyvä kuva siitä, millaista työ on ja kokemusta tulevia kesätöitäkin varten.

Kassan lisäksi nyt viimeisillä viikoilla olen tutustunut vähän myös kuorman purkuun. Se oli mukavaa vaihtelua, kun oli ollut koko kesän vain kassalla. Kesäni K-Marketissa on mennyt mielestäni ihan mukavasti. Työ on todella erilaista kuin opiskelemani ala, mikä tuo vaihtelua. Työajat vaihtelivat ja olivat siten todella erilaisia kuin kouluajat. Myös lyhyt työmatka oli plussaa.

Työssä parasta oli asiakkaiden kohtaaminen. Erilaiset asiakkaat toivat mielenkiintoa päiviin. Joidenkin kanssa juteltiin pitkät tovit, kun sattui olemaan aikaa. Asiakaskohtaamisten lisäksi tietysti myös mukavat ja avuliaat työkaverit lisäävät työpaikan viihtyvyyttä.

Yllätyin siitä, kuinka nopeaa kassatyöhön muodostui rutiini. Uuteen työpaikkaan tuleminen ja uuden työn oppiminen ovat usein stressaavia asioita ja jännittää oppiiko tarpeeksi nopeaa. Minuakin jännitti ensimmäisinä päivinä aika paljon ja muistan kun laskimen käyttökin tuotti jo ongelmia jännityksen takia. Muutaman viikon kuluessa jännitys kuitenkin hälveni, kun alkoi oppia perusasiat. En vieläkään osaa täydellisesti kaikkea kassaan liittyvää, mutta tarpeeksi hyvin kuitenkin.

Kesätyöstä jäi hyvä muisto ja suosittelen hakemaan töihin kauppaan, mikäli pitää ihmisläheisestä työstä jossa voi kehittyä ja kohdata haasteita. Ajattelin aluksi, että en voi hakea kauppaan töihin, sillä se vaatii varmaan hyvän laskutaidon ja matemaattista osaamista, joita itselläni ei ole paljoakaan. Kassalla pärjäsi kuitenkin mainiosti, ja rahojen laskemisessa harjaantui työn kuluessa.

Sosionomi opintoni jatkuvat nyt syksyllä harjoittelun muodossa ja kesätyöni loppuu. Olen iloinen, että pääsin töihin K-Markettiin ja aion hakea sinne myös tulevina kesinä. Mukavaa syksyä ja opiskelun/työniloa kaikille!

Viimeisin terveisin

Sofia