3 suosituinta jouluherkkua

Rakastatko joulutorttuja, -puuroa ja pipareita? Tee ne tänä vuonna uudella tavalla ja tarjoa tutuille vaikkapa joulubrunssilla.

Ovatko kalenterit jo täynnä, mutta haluaisit tunnelmoida joulunodotusta tuttujesi kanssa? Unohda illat ja kutsu lähipiiri luoksesi joulubrunssille ja glögikutsuille.

Niin tekee nyt moni muukin, K-Market Lönkan Herkun kauppias Sami Mustonen kertoo.

– Suomalaiset haluavat nauttia pienellä porukalla hyvästä ruuasta myös ilman sen suurempia juhlajärjestelyjä. Brunssi ystäväporukalla sopii tähän tarkoitukseen loistavasti.

Valmista nopeasti ja vaivattomasti

Joulubrunssin järjestelyt hoituvat vaivattomasti, kun valitset pöytään herkulliset ja helpot tarjottavat, joiden valmistukseen ei kulu kauan aikaa, Mustonen vinkkaa.

Tänä vuonna joulubrunssin hittejä ovat vanhat tutut jouluherkut, jotka on valmistettu uudella tavalla: lohitähtitortut, riisipuurobrulee ja sinihomejuusto-piparijäätelöt.

Näistä erityisesti lohitähtitortut ovat kauppiaan suosikkeja.

– Lohitähtitortuissa yhdistyy suolainen pikkupala ja tuore kala, josta pidän erityisen paljon.

Tuttujen jouluherkkujen lisäksi tai sijasta voit tarjota vieraille myös esimerkiksi glögikakkua tai juusto-persimonpipareita.

Kokeile rohkeasti uutta

Brunssin kruunaa alkoholiton mustikkamocktail, jonka voi tarjota vieraille tervetuliaismaljana.

Brunssilla kannattaa tarjota myös erityisen hyvää kahvia ja teetä, Mustonen neuvoo.

– Esimerkiksi meidän K-Marketimme valikoimasta löytyy laadukkaita, pienpaahtimoiden erikoiskahveja ja Kusmi-teetä, joka on tuttu maailmalla mutta tulee vasta Suomeen.

Glögikakussa voi kokeilla perinteisen glögin luomuversiota, ja valita pipareihin tutun sinihomejuuston sijaan vaikkapa pientuottajan juustoa.

– Kannattaa olla rohkea ja kokeilla uutta, Mustonen sanoo.

– Jos jotain kiinnostavaa tuotetta ei löydy valikoimastamme, vinkkaa siitä henkilökunnalle. Tilaamme sitä mielellämme kauppaan.

Helpot herkut joulupöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-Marketin joulu on lähellä