Herkkukassi on joulun suosikkilahja – näin helposti kokoat sen

Tänä vuonna annetaan lahjaksi herkkukasseja, joiden sisällä on jotain itse tehtyä ja jotain valmista. Lue ohjeet, joilla onnistut varmasti.

Mietitkö, osaatko tai ehditkö tehdä lähipiirillesi jouluisia ruokalahjoja? Tänä vuonna ruokalahjan antaminen on helppoa: valmista itse kassiin lahja tai kaksi ja täydennä sitä kaupan valmiilla antimilla.

Voit räätälöidä kassin sisällön vastaanottajan näköiseksi ja valita sinne herkkuja, joita hän rakastaa. Samalla kerrot vastaanottajalle, että ajattelet juuri häntä.

Lahjojen valmistaminen on nopeaa ja vaivatonta, kun valitset oikeat ohjeet ja tuotteet, K-Market Lönkan Herkun kauppias Sami Mustonen neuvoo.

Nyt joululahjaksi kannattaa valmistaa itse vaikkapa taatelihilloa, joulusuklaata tai täyttää kauniit purkit valmiilla keksiaineksilla. Näihin herkkuihin ei tarvita useita raaka-aineita, ja niiden valmistusaika vaihtelee puolesta tunnista hieman yli tuntiin.

– Raaka-aineet löytyvät kätevästi ja nopeasti lähimmästä K-Marketista, kauppias vinkkaa.

Mukaan kahvia, teetä tai glögiä

Mitä kassiin kannattaa sujauttaa itse tehdyn hillon, suklaan ja keksiaineksien kaveriksi? Kassin sisältöä voi täydentää kaupasta vaikkapa suklaalla, jouluisella juomalla tai hedelmillä.

– Juomista kassiin sopivat vaikkapa pientuottajien kahvit tai valikoimiimme juuri tullut Kusmi-tee. Glögin ystäville suosittelen luomuista, kevyempää omenaglögiä, Sami Mustonen sanoo.

– Jos et tee joulusuklaata itse, esimerkiksi meidän kauppamme valikoimista löytyy helsinkiläisen pientuottajan valmistamaa herkullista suklaata.

Appelsiineja ja neilikoita

Hedelmätiskin valikoimista kassiin voi poimia jouluomenia, persimoneja tai tehdä itse helposti neilikka-appelsiineja.

– Kiinnitä neilikat appelsiinin pintaan, ja koristele appelsiini esimerkiksi kauniilla rusetilla. Jouluisen tuoksuiset appelsiinit voi käyttää koristeina kuusessa tai joulupöydässä.

Mikäli joululahjan miettiminen menee viime hetkeen, ruokalahjaa ei silti tarvitse unohtaa.

– Monien K-Marketien valikoimista löytyy valmiita herkkukoreja ja meillä myös herkkukasseja, joihin henkilökunta on valinnut joulun parhaimpia herkkuja kaupan valikoimista.

4 ruokalahjaa, jotka valmistat helposti ja nopeasti

1. Jouluinen taatelihillo - Muskottipähkinällä maustettu taatelihillo on mainio kaveri juustoille ja kekseille.

2. Itse tehty joulusuklaalevy - Suklaa saa jouluisen maun pistaasipähkinöistä ja karpaloista.

3. Keksiainekset purkissa - Pakkaa keksiainekset kauniiseen purkkiin ja anna lahjaksi. Taikinaan lisätään vain 1 kananmuna ja 100 g sulatettua voita.

4. Itse tehty joulumysli - Kokeile mysliin erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä.

Paketoi kauniisti ja anna lahjaksi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-Marketin joulu on lähellä