Tuunaa valmislaatikot helposti joulupöytään

Kaikkea ei joulun alla ehdi, eikä tarvitse tehdä itse. Kaupan valmislaatikot helpottavat kotikokin urakkaa. Ripaus mausteita ja tilkka kermaa, niin valmislaatikot muuntuvat hetkessä gourmet-kuntoon.

Mausta laatikot mieleisiksi

Valmislaatikoita voi muunnella mieleisikseen ja tuoda siten oman kädenjälkensä niihin.

Lorauta sekaan tilkka kermaa pehmentämään rakennetta ja makua. Kokeile myös smetanaa esimerkiksi lanttulaatikon joukossa. Perunalaatikkoon voi kerman sijaan lisätä myös nokareen voita.

Makeanystävä sekoittaa perunalaatikon sekaan lorauksen siirappia makua, väriä ja makeutta tuomaan. Rouhaise joukkoon myös muskottipähkinää tai kanelia.

Mausta lanttulaatikko inkiväärillä, tujauksella neilikkaa, kardemummaa ja maustepippuria. Tai kokeile valmista piparkakkumausteseosta.

Porkkanalaatikkoon sopivat puolestaan neilikka, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita mausteet varovasti, jotta riisinjyvät eivät rikkoudu.

Kauniisti esille

Kermatilkan ja mausteiden lisäämisen jälkeen lusikoi laatikko uuninkestävään vuokaan. Tee halutessasi pinnalle kuvioita lusikan avulla. Ripottele pinnalle korppujauhoa tai koristele laatikko mantelilastuilla. Lisää vielä muutama nokare voita laatikon pinnalle ennen laatikon sujauttamista uuniin.

Lämmitä laatikoita 175-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia. Nosta herkulliset laatikot joulupöytään tarjolle kauniissa uunivuoissa.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-Marketin joulu on lähellä