Onni on tässä hetkessä

On hieno hetki huomata elävänsä unelmaa. Sellaista elämää, josta haaveili vuosikaudet. Minulla on oma perhe, maailman paras työpaikka, hyviä ystäviä, ruokaa pöydässä ja katto pään päällä. Olen löytänyt paikkani tässä yhteiskunnassa. 

Mikään näistä unelmista ei toteutunut yhdessä yössä. Lasta toivoimme puolisoni kanssa pitkään, ja kun kehitysvammainen tyttäremme vihdoin syntyi, alkoi meidän matkamme erityisinä vanhempina. Se ei ehkä ollut alkuperäinen suunnitelma, mutta lapsen selvittyä vaikeista sydänleikkauksista komplikaatioineen, hän on kaikkien unelmien täyttymys. Olisi myös mahdollista, että Emmaa ei enää olisi.

Kaupalla on valvottu öitä ja murehdittu tulevaisuutta. Kääritty hihat ja tehty töitä ympäri vuorokauden. Oltu mukana pikkukylän elämässä jo kymmenen vuoden ajan. Naurettu, itketty ja hengitetty samaan tahtiin kylän kanssa.

Unelman eteen on tehtävä töitä

Se, että on joutunut rämpimään syvällä, epäillyt omia kykyjään, mutta sinnikkäästi yrittänyt, saa vuosienkin päästä saavutetun voiton tuntumaan entistä makeammalta. Vaikka kaikkia unelmia ei voi koskaan saavuttaa, täytyy olla kiitollinen niistä onnen hetkistä, jotka on jo saanut. Kesän tullessa unelmoin kaupalla iloisista pisamakasvoista jäätelöä ostamassa ja siitä, että henkilökunta palaa lomiltaan levänneinä ja täynnä tarmoa. Kyläkauppa ei ole koskaan kultakaivos, mutta jos voin jatkossa tarjota töitä tekeville ja siinä sivussa saada oman elantoni työssä, jota rakastan, on sekin unelma totta.

Vaikka kaikkia unelmia ei koskaan voi saavuttaa, täytyy olla kiitollinen niistä onnen hetkistä, jotka on jo saanut.

Diplomikauppias Katja Korvanen, K-Market Ruukki
Kuva Toni Pallari