K-Market perustaa ravintolan itähelsinkiläiseen kouluun

K-Market perustaa Itä-Helsinkiin pop-up-ravintolan kahdeksi illaksi 29.9.–30.9. Tempaus on osa Lähiöfest2017-projektia, jossa K-Market on mukana yhtenä pääyhteistyökumppanina.

Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemi, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi, Kalasatama. Kymmenessä Helsingin lähiössä ja kaupunginosassa järjestetään syyskuun viimeisellä viikolla Lähiöfest2017: uusi festivaali, joka tuo kaupungin toimijat, yritykset, yliopistot, aktivistit, pienyrittäjät ja yhdistykset sekä vapaat ryhmät ja kaupunkilaiset ideoimaan ja tekemään huomisen kaupunkia.

K-Market on mukana Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanina. K-Market visioi tapahtumassa kaupan roolia uuden ajan kylän kohtaamispaikkana. Yhteistyössä muun muassa Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa tutkitaan, millaisia palveluja lähiöissä tullaan tarvitsemaan, miten ne voidaan tehdä kestävästi ja ihmislähtöisesti.
Festivaaliviikon lopulla K-Market tempaisee hyvän lähiöruoan puolesta ja perustaa pop-up-ravintolan, jonka menu tulee olemaan lähiöiden inspiroima.

"Halusimme tehdä jotain sellaista, mitä suomalaiset ruokakaupat eivät ole aiemmin tehneet. Pop-up-ravintolastamme tulee yhteisöllinen kohtaamispaikka, jossa voi nauttia hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta festivaaliviikon päätteeksi", kertoo K-Marketin markkinointijohtaja Anne Weide.

Ravintolan kokiksi, lähiöiden makujen tulkiksi ja lähiömenun kokoajaksi on lupautunut mukaan kokki Harri Syrjänen. Lähiöannokset kootaan lähikaupasta saatavilla olevin raaka-ainein ja annosten suunnittelussa hyödynnetään niin lähiöiden kauppiaiden ja muiden yrittäjien makuvinkkejä.

"On todella hienoa, että voin olla mukana tuomassa Street Food -henkeä juuri sinne, minne se kuuluukin, lähiöihin lähelle kaupunkilaisia. En malta odottaa, että pääsen hellan ääreen kokkaamaan", kertoo Harri Syrjänen.

Ravintola on auki kahtena iltana syyskuussa, perjantaina 29.9. ja lauantaina 30.9., kaikille lähiöiden elämästä ja kehittämisestä kiinnostuneille. Tilat ravintolaa varten saadaan Helsingin kaupungilta, ravintola avataan Vuosaaren lukioon. Ravintolan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, helsinkiläisten nuorten hyväksi.
 
Seuraa ravintolan tapahtumasivua Facebookissa, julkaisemme siellä lisätietoja ja fiiliksiä ravintolailloista https://www.facebook.com/events/349041428859134