Esittelyssä kauppias Lauri Zittling

Helsingin Töölössä Einon Leinon kadun ja Töölönkadun kulmassa avattiin tammikuussa 2015 K-market Eino Leinon katu. Uudessa kaupassa oman K-kauppiasuransa aloitti Lauri Zittling (30).

Lauri kertoo, että hän haluaa tarjota tuleville asiakkailleen niin parasta palvelua kuin parhaan pienen kaupan valikoimankin.

- Ryhdyn työhön suurella sydämellä ja asiakkaita kuunnellen, kauppias fiilistelee.
Kauppiaalle itselleen ovat tärkeitä sekä lähellä tuotetut että luomu-tuotteet. Niitä hän aikoo tuoda laajasti tarjolle esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolla. Liha-, kala- ja leipätoimittajien kanssa kauppias puolestaan on sopinut toimitusrytmistä, joka takaa asiakkaille aina tuoreimmat tuotteet.

- Panostamme kaupassa erityisesti tuoreen lihan ja kalan tarjontaan. Kalavalikoimaan kuuluu esimerkiksi tuoreita kalafileitä sekä savu- ja loimulohta.
Kun kauppa sijaitsee vilkkaassa kadunkulmassa, oven avaa usein asiakas, joka haluaa nopeasti mukaansa jotakin huikopalaa. Normaalin take away –valikoiman lisäksi kauppaan tulee salaattibaari, josta asiakas voi itse kerätä oman annoksensa. Janoisille on tarjolla niin vasta jauhettua ja keitettyä Pauligin kahvia kuin tuorepuristettua appelsiinimehuakin.

Tammikuussa avattava kauppa työllistää kauppiaan lisäksi viidestä kuuteen työntekijää, joita Lauri parhaillaan rekrytoi.
Avauduttuaan uusi kauppa palvelee asiakkaitaan osoitteessa Töölönkatu 49 ark. klo 7-23 la klo 8-23 su klo 10-23

Kesätöihin 13-vuotiaana

Lauri on kulkenut jo pitkän polun kaupan alalla ja kerännyt mukaansa niin kokemusta kuin uutta oppiakin ennen kauppiasuransa alkua. Ensimmäisen kesäpestinsä hän teki 13-vuotiaana kioskissa. Kaupassa Lauri on ollut töissä 15-vuotiaasta lähtien. Ylioppilastutkinnon jälkeen Lauri on suorittanut työn ohessa K-instituutissa ruokamestarin tutkinnon sekä Ruokakeskon kauppiasvalmennuksen.
Vapaa-aikana Lauri ulkoilee mielellään kahden koiransa kanssa sekä käy kuntosalilla.

K-kauppiaat

Suomessa on tällä hetkellä noin 1200 K-kauppiasta, joista ruokakauppiaina toimii noin 900 yrittäjää. K-kauppiasyrittäjä tuo hyvän palvelun, osaamisen ja paikallistuntemuksen kautta lisävoimaa ketjutoimintaan. K-kauppiaat vastaavat kauppansa asiakastyytyväisyydestä, henkilökunnasta ja liiketoiminnan tuloksellisuudesta.