Herkkulounasta salaattibaarista – K-Market Sörkan kauppias kertoo parhaat vinkit

K-kauppojen salaattibaareista keräät mieleisesi lounassalaatin mukaan. Kevyttä tai täyttävää, urheilijalle tai kasvissyöjälle –  jokaiselle löytyy jotakin.

Kaikkea meksikolaisesta papusalsasta savukinkkuun

K-ruokakauppojen salaattibaarien tarjonta on ilahduttavan laaja. Kauppiaat tilaavat salaattibaarin raaka-aineet laajasta valikoimasta, ja näin ollen salaattiainekset vaihtelevat päivän ja sesongin mukaan. Saattaapa sieltä joskus löytää esimerkiksi falafelia tai surimiakin. Proteiinia kaipaavat innostuvat raejuustosta ja hyvästä kanavalikoimasta.

”Suosituimmat tuotteet salaattibaarissa ovat ehdottomasti avokado, feta, pasta, savulohi ja meksikolainen papusalsa”, K-Market Sörkan kauppias Jussi Kiiveri listaa.

Salaatin saa itse koota, ja baarista löytyy salaattisekoituksen, kurkun ja tomaatin lisäksi liuta vaihtuvia täytteitä, kuten esimerkiksi kanafileetä, ravunpyrstöjä, katkarapuja, tonnikalaa, savukinkkua, kermaista pastaa ja niin edelleen. Salaatinkastikkeissakin löytyy vaihtoehtoja valkosipulikastikkeesta yrttivinegretteen.

Salaattibaari on auki koko päivän aina iltaan asti. Kerää töiden jälkeen mukaasi vaikkapa monipuolinen illallissalaatti.

Kauppiaan suosikkisalaatti

Halusit sitten erittäin täyttävän tai hieman kevyemmän lounaan, salaattibaarista kokoat sopivan annoksen. Salaattikippoja löytyy kahta kokoa.

”Itse olen perinteinen kanacaesarsalaatti-mies! Mutta toisinaan minunkin tekee mieli kokeilla jotakin aivan uutta, ja silloin iskee valinnan vaikeus”, Kiiveri kertoo.

Myös jälkiruoka mukaan K-kaupasta

Salaatin seuraksi on sallittua napata mukaan jälkiruoka. Pehmoinen pulla sekä tuore kahvi, jugurtti, rahka, jäätelö tai vaikkapa suklaapatukka auttaa sokerihampaan kolotukseen.

Ruokaisa salaatti riittää lisukkeeksi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.