K-kauppias vinkkaa pikkujoulujen parhaat herkut

Pikkujoulusesonki kolkuttelee jo nurkan takana! Hyvät juhlat kaipaavat paitsi juhlamieltä myös hyvät ja riittävät tarjoilut. Lempäälän K-kauppiaalla Janne Rantalalla on vinkit valmiina maukkaisiin pikkujouluihin – vuosien pikkujoulukokemuksella.

Joulutunnelmaan tuunattu juustokakku

Janne Rantalan pikkujoulupöydästä ei jää ikinä puuttumaan perinteistä juustokakkua, sillä se on kauppiaan oma suosikki.  Rantala kuitenkin vinkkaa, kuinka helposti juustokakun saa muutettua jouluiseksi  – ei tarvita muuta kuin glögiä! ”Glögi-juustokakku on pikkujoulupöydän ehdoton ykkönen”, Rantala vinkkaa.

Glögi lämmittää kuin paksu villapusero pakkasella

K-kauppias luottaa glögin lämmittävään voimaan. Glögin avulla voi tehdä erilaisia, pikkujouluihin sopivia juomasekoituksia tai sitä voi nauttia vain rusinoiden ja manteleiden kera. Kauppiaan mukaan glögi lämmittääkin, kuin paksu villapusero konsanaan.

Rantalan vinkki rakentuu kuitenkin omenoiden ympärille. Kokeile makuaisteja kutkuttelevaa vaaleaa omenaglögiä.

Pikkusuolaisia pikkujouluihin

Täytä lautanen pikkusuolaisilla! Rantala muistuttaa, että juhlapöydässä täytyy riittää naposteltavaa aina yön pikkutunneille asti.

Joulupöytää värittävät pikkupizzat ovat pikkujoulujen kestosuosikki perheen pienimmästä aina kokeneimpaan pikkujoulusankariin asti.

Vuohenjuustopiiraset sopivat Rantalan mukaan puolestaan juustojen ystävälle. Siinä ohessa maistuu myös värikäs feta-paprikapiirakka.

Piirakoiden ohessa toimii raikas ja näyttävä salaatti. Kokeile vaikkapa emmental-päärynäsalaattia, joka on perinteistä salaattia jännittävämpi vaihtoehto.

Älä unohda myöskään piparkakkuja ja joulutorttuja!

”Mitä olisikaan pikkujoulupöytä ilman perinteisiä piparkakkuja ja lehteviä joulutorttuja?” pohtii kauppias Rantala. Joulutorttujen mausteeksi sopii myös vähän perinteisestä poikkeavat hillot – mausta tortut esimerkiksi kaneli-omenahillolla.

Piparjuurijuustopiparit tulevat myös juhlijalle yllätyksenä – koskaan ei ole myöhäistä kokeilla jotain uutta!

Rantala lupaa, etteivät reseptit jätä ketään kylmäksi. Näillä tarjoiluilla jaksaa vaikka aamuun  –  tai jopa jouluaattoon – asti.

Pöytä koreaksi kauppiaan vinkeillä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Joulun tunnelmaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.