Kauppiaat kertovat oman tienoonsa kesävinkit

Näin Suomi viettää kesää! K-Market Kilpishallin, Nagun ja Järvikansan kauppiaat jakavat kesävinkkejä ja -kuulumisia.

Nauvo on varhaisperunakunta

”Saariston suvi vetää ihmisiä Nauvoon. Ihmiset tulevat veneilemään, mökkeilemään ja nauttimaan saariston uniikista tunnelmasta”, K-Market Nagun kauppias Jörgen Eklund toteaa.

Kesävierailijoita tapaa myös kun he pysähtyvät Nauvossa, matkatessaan Saariston Rengastiellä. Saariston Rengastie on Suomen kauneimpia matkailureittejä, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Turun ainutlaatuiseen saaristoon ilman venettä.

”Nauvolainen varhaisperuna on maankuulua ja täällä ensimmäiset perunat nostetaan parhaimmillaan jo koulujen kevätjuhlia varten. Suosittelen siis tietysti Nauvolaista siikliä, sekä paikallisen Bagar Bengt –leipomon herkullisia leipiä, jotka saapuvat meille joka aamu kello 8 tuoreina ja tuoksuvina”, Eklund kertoo.

Pala kauneinta Järvi-Suomea

Kukkiajärvi ja sen ympäristö edustavat kaunista suomalaista järvimaisemaa parhaimmillaan. K-Market Järvikansa Luopioisissa, aivan Kukkiajärven läheisyydessä, palvelee lukuisia kesälomailijoita.

”Kesäisin asiakkaiden määrä tuplaantuu ja koko tienoo herää eloon. Kukkiajärven ympäristöstä löytyy paljon vapaa-ajan asuntoja ja esimerkiksi Aitoon Kirkastusjuhlat tuovat tuhansia festarikävijöitä alueelle”, toteaa Margit Tuomola, K-Market Järvikansan kauppias.

”Suosituin tuotteemme on ehdottomasti Luopioisten Kotileipä –leipomon ruisleipä. Tätä herkullista, perinteistä ja käsintehtyä leipää viedään paljon esimerkiksi tuliaisiksi”, Tuomola kertoo.

Kilpisjärvelle kannattaa lähteä kesälläkin

Mainiot kalastus-, retkeily- ja patikointipuitteet houkuttelevat kävijöitä Kilpisjärvelle myös kesäisin.

”Meillä päin Lappia kesä on isompi sesonki kuin talvi. Eniten kävijöitä on keväisin. Tästä on vain 45 kilometriä jäämerelle, joten monet pysähtyvät Kilpisjärvellä yöpymässä tai pitämässä tauon”, K-Market Kilpishallin kauppias Mikko Rousu juttelee.

K-Market Kilpishallista haetaan päivän retkelle mukaan esimerkiksi makkaraa, kuksia, veitsiä, teleskooppimakkaratikkuja ja kalavehkeitä.

”Poronliha tulee meille Ruotsin puolelta ja meillä on täällä kaupan takatiloissa oma pieni lihajalostamo. Siellä me itse valmistamme muun muassa sian lämminsavukylkeä, joka on suosittua herkkua”, kauppias kertoo lappilaisella vaatimattomuudella.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.