Mansikat lähitilalta K-Marketiin

K-Market Ristiinan asiakkaita odottaa tänäkin kesänä iloinen yllätys: paikallinen marjatilallinen tuo myyntikojunsa aivan kaupan yhteyteen.

Lähellä tuotettu mansikka hurmaa herkullisuudellaan, se on selvää. K-Market Ristiinan edessä myyntikojuaan pitää Väänäsen marjat, jonka tila sijaitsee kymmenen kilometrin päässä kaupalta. Todellista lähimansikkaa siis!

K-Market Ristiina on tehnyt tietoisen valinnan siitä, ettei se hoida mansikanmyyntiä itse. Sesonkiluontoisena kauppana tilat ovat rajalliset, joten yhteistyö Väänäsen marjan kanssa hyödyttää molempia.

– Kesämökkiläiset ja paikalliset tuntuvat tykkäävän, koska mansikkaa kuluu laatikkokaupalla, kauppias Mikko Seppänen kertoo.

Mökkiläisiä ja kesäasujia tosiaan riittää. Kesällä lähialueen asukkaiden määrä lähes triplaantuu.

Parasta tuoreista marjoista

Lähitilan mansikoiden lisäksi myyntikoju tarjoaa tuoreimpia kirsikoita ja herneitä. Puitteetkin ovat kesäkaupungissa kohdallaan, kun aivan kaupan viereen avautuu kuvankaunis Saimaan ranta.

Entä mitä reseptivinkkejä kauppias Seppäsellä olisi tarjota?

– Muurinpohjaletut ja siihen tuore mansikka kermavaahdon kera on varma klassikko. Toinen on mansikkatorttu tai kakku, jonka saa nopeasti loihdittua Pirkan valmiista kakkupohjasta.  

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.