Sulkavan kesäpitäjässä herkutellaan lähituotteilla

Sulkava on Järvi-Suomea parhaimmillaan, siellä kesäasukkaita palvelee K-Market Wiljami. Kauppias Heikki Kolehmainen pitää huolen siitä, että hyllyt ovat täynnä ja että lähituotteita on saatavilla.

Mistä tietää, että on kesä?

”Kaupankäynnin vilkkaudesta ja omasta fiiliksestä tietää, että on kesä. Työpäivät venyvät helposti, mutta se ei haittaa, koska töissä voi käydä omalta mökiltä käsin. Kun on kivaa, on todella kivaa”, Heikki naurahtaa.

K-Market Wiljamia ympäröivät Itä-Suomen kauniit vesistöt ja alueella on paljon vapaa-ajan asuntoja. Kesä on K-Market Wiljamin elinehto, kaupankäynti on talveen verrattuna kolminkertainen.

Alueella lomailee myös paljon turisteja. Wiljamissa on varauduttu kansainvälisiin asiakkaisiin kasalla sanakirjoja.

”Ei taida olla mitään asiaa, jota ei oltaisi selvitetty kielimuurista huolimatta”, Heikki tokaisee.

Hyllyt täyteen lähituotteita

”Lähituotteet ovat meille tärkeitä ja ottaisimme myyntiin enemmänkin, jos niitä olisi tarjolla. Paikalliset kalastajat tuovat meille myyntiin kalaa, kuten muikkua, kuhaa ja haukea. Myös perunoita, lammasta, kananmunaa ja juustoa tulee lähituottajilta”, Heikki kertoo kauppiaan ylpeydellä.

Paikallinen Miettilän Juustola toimittaa K-Market Wiljamiin herkullista leipäjuustoa. Saatavilla on myös Kaartilan tilan mehevää mallaspossua. Kauppias itse valmistaa lihatiskiin raakamakkaraa.

K-Market Wiljamin kesä on kiireinen

”Vuoden kiireisin päivä on juhannusaaton aatto, jolloin meidän kaupassa käy puolitoista tuhatta asiakasta. Silloin hyllyt on ladattu täyteen, kaikki kolme kassaa ovat auki ja pakkaajat ovat auttamassa ostosten kanssa”, Heikki toteaa.

Vuoden vilkkain viikko sen sijaan sijoittuu heinäkuun toiselle viikolle. Tällöin Sulkavalla järjestetään maailman suurimpinakin mainostetut soutukisat, Sulkavan Suursoudut.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.