5 herkkua kananmunasta

Uppomunat

Uppomunien valmistus saattaa vaatia hieman harjoittelua, mutta onnistuessaan ne ovat näyttävä ja ennen kaikkea maistuva herkku! Uppomunat tunnetaan myös nimellä Eggs Benedict ja ne sopivat vapaapäivien pitkiksi venyville aamiaille sekä alkuruoaksi juhlapöytään! Olisitko keksinyt tarjoilla uppomunia bataatin kanssa? Katso video uppomunien valmistuksesta täältä >>Paholaisen munat

Täytetyt kananmunat tunnetaan myös nimellä deviled eggs eli paholaisen munat. Näyttävä alkupala syntyy vain muutamalla työvaiheella. Maistuisiko sinulle ennemmin avokadotäytteiset paholaisen munat vai klassinen majoneesilla ja sinapilla maustetut paholaisen munat?

Värjätyt kananmunat

Munien koristelu kuuluu pääsiäiseen, mutta entä jos värjäisitkin tänä vuonna keitetyt kananmunat? Marmoroidut kananmunat onnistuvat soijalla ja mustalla teellä ja kauniin purppuranpunaisiksi kananmunat värjäytyvät etikkapunajuurien liemellä. Tarjoile munat esimerkiksi salaatin kera!

Kananmuna kruunaa kalapöydän

Kananmunakastike sopii pääsiäiseen. Kokeile esimerkiksi kylmänä tarjoiltavaa silli-munakastiketta tai lämmintä munakastiketta kalalle. Kokeile paistetun kalan kanssa myös helppoa sitruunaista kananmunasalaattia!

Makeat ja suolaiset leivonnaiset

Kananmunaa tarvitaan myös moniin leivonnaisiin. Suolaisen ystäville maistuu itse tehty lihapiirakka tai karjalanpiirakan juhlava versio, lohi-munapiirakka. Makeaksi vaihtoehdoksi sopii kananmunan valkuaisista valmistuvat  marenkiherkut: pavlova eli pehmeä marenkikakku tai jäädytetty vadelma-marenkikakku.

Näillä ohjeilla et munaa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.