Tiesitkö tämän meksikolaisesta ruoasta?

Tortillat ovat olleet meksikolaisen ruokavalion perusta aina ikivanhojen asteekki- ja maya-sivilisaatioiden ajoista lähtien yli 12 000 vuotta sitten! Ne ovat joko kovia tai pehmeitä, maissi- tai vehnäjauhoista valmistettuja litteitä leipiä, jotka täytetään lihalla tai kasviksilla ja kääritään rullalle. Tacot valmistetaan paistamalla tortillat rapeiksi, jolloin niiden reunat kääntyvät ylös ja ne ovat valmiita täytettäviksi!

Mikä on Burrito?

Nimi ‘burrito’ tarkoittaa käännettynä ‘pikkuaasia', ja sen arvellaan viittaavan tortillan taitettuun päähän, joka muistuttaa hieman aasinkorvaa! Todella ruokaisa burrito on lämmin ja pehmeä vehnätortilla, joka täytetään tuhdilla chilillä maustetulla naudanlihalla, raikkaalla salaatilla ja mehukkaalla tomaatilla ja viimeistellään sulatetulla juustolla. Tortillan toinen pää työnnetään sen sisään, jolloin muodostuu täytteen koossa pitävä tasku.

Mikä on Fajita?

Fajita on pehmeä vehnätortilla, jonka sisään on kääritty suussa sulava yhdistelmä vahvasti maustettua lihaa, rapeaa paprikaa ja sipulia – ja lopuksi päällä vielä reilu nokare salsaa. Nimi on peräisin espanjan kielen sanasta ‘faja’, joka merkitsee vyötä eli sana viittaa naudan rintapalaan, josta fajitat alun perin valmistettiin. Voit tietenkin käyttää niihin juuri sitä mitä mielesi tekee, kuten mehevää broileria ja värikkäitä kasviksia!

Mikä on Quesadilla?

Voit ajatella sitä meksikolaisena lämpimänä voileipänä! Kahden pehmeän maissitortillan väliin laitetaan sulatettua juustoa, minkä jälkeen ne paistetaan pannulla kullanruskeaksi. Joskus quesadilloihin lisätään broilerinpaloja, miten tahansa teetkin, ne saavat makunystyräsi onnellisiksi!

Mikä on Enchilada?

Enchilada on pehmeä maissitortilla, joka täytetään ja peitetään tomaatti- tai chilikastikkeella ja viimeistellään ripottelemalla päälle juustoraastetta. Sitten se paistetaan uunissa kuumaksi ja kullanruskeaksi. Espanjan verbi ‘enchilar’ tarkoittaa ‘maustaa’! Meistä on ihanaa täyttää enchiladamme mureilla broilerinpaloilla – sinä voit valmistaa omasi juuri niin kuin itse haluat!