Top 5 vinkit muovin vähentämiseen

1. Sano ei muovikasseille

Muista ottaa oma kassi mukaasi aina, kun asioit ruokakaupassa. Turhille muovipusseille on paljon vaihtoehtoisia ostoskasseja kuten esimerkiksi juutti- ja paperikassit. Lue lisää kestävistä luonnonmateriaaleista valmistetuista juuttikasseista, jotka säästävät niin luontoa kuin lompakkoakin!

2. Kuori on kelpo pakkaus

Kuori on usein paras pakkaus. Myös paperipussi ja esimerkiksi SPR:n kestopussi ovat hyviä vaihtoehtoja. Kestopussissa voit yhdistää eri tuotteita hintatarroineen samaan pussiin. Joskus paljon vettä sisältävissä tuotteissa, kuten esimerkiksi kurkussa, on muovi, jottei tuote pääse nahistumaan ennen aikojaan. Usein kuitenkin omalla valinnallaan voi tehdä fiksumpia valintoja hevi-hyllyillä.

3. Varo kosmetikkassa piileviä mikromuoveja

Kosmetiikkatuotteissa käytetään usein pieniä mikromuovirakeita, jotka pääsevät jätevedenpuhdistamojen ohi vesistöihin. Ei kivaa! Tästä syystä K-ryhmä toteutti vuoden 2017 aikana sitoumuksensa ja poisti mikromuovirakeet Pirkan kosmetiikkatuotteista. Lue lisää täältä >>

4. Uusiokäytä pakkaukset ja hyötykäytä muovijäte

Muovirasioita voi kierrättää myös omassa kodissa. Esimerkiksi tyhjät levite- tai jäätelörasiat toimivat monikäyttöisinä säilytysrasioina. Katso pakkauksia uusin silmin - sipsipussista saa roskapussin ja kirsikkatomaattirasia on kuin luotu eväsleipien kuljetukseen!

5. Osta harkiten ja kierrätä

Vertaile pakkauksia. Voisitko ostaa yhden ison pakkauksen monen pienen pakkauksen sijaan? palauttamalla ne muovinkeräyspisteeseen. Kestokassi toimii kätevästi myös tyhjien muovipakkausten keräämiseen ja kuljettamiseen.

Kauppojen ja logistiikan muovijätteet ohjataan uusiokäyttöön. Vuonna 2015 K-ruokakaupoista kerättiin muovijätepaaleja noin 70 tonnia ja logistiikasta 340 tonnia. Keskon tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä 100 % muovijätteestä kerätään hyötykäyttöön kaikilla toimialoilla.

Luitko jo nämä?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.